Konfirmation i Ryslinge Valgmenighed
Hvorfor konfirmeres? Når du siger ja til din konfirmation, svarer det til at tage imod en udstrakt hånd, som Gud allerede har rakt dig. I dåben får du at vide, at du er Guds barn og i konfirmationen bekræfter Gud, at det stadig forholder sig sådan. Gud siger JA og du svarer ja tak, men selv hvis du svarede nej ville Gud stadig være din Gud – på samme måde som en god far og mor altid er forældre, også selvom barnet ikke gider være barn.
Hvorfor konfirmeres i Ryslinge Valgmenighed?
Ryslinge valgmenighed er en del af folkekirken, men uafhængig og fri, hvad angår økonomi og valg af præst.
Valgmenigheder og friskoler har del i samme frihedstradition. Dengang i 1800-tallet var alle kristne, men der var ikke frihed til, hvordan man ville være det. Derfor brød folk ud og dannede valgmenigheder. De ønskede et fællesskab båret af ånd og frihed.
I dag har vi masser af frihed, men fællesskabet er mere presset.
I valgmenigheden gør vi ekstra ud af at være noget for hinanden både præst og menighed. At blive konfirmeret her er som at blive del af en større familie.
Vi mødes hver uge september til konfirmationsdagen i foråret til konfirmationsforberedelse i Nazarethkirken.
Ugedag og klokkeslæt aftales nærmere i samarbejde med forældre og konfirmander.
31. maj 2025
17. maj 2026
8. maj 2027
27. maj 2028
12. maj 2029
31. maj 2030
Mød andre konfirmander
Glæd dig – konfirmationsforberedelsen bliver hyggelig og skæg. Vi skal både være alene og til forskellige træf med andre konfirmander. Det kan være til teaterforestilling og rollespil om Luther og reformationen eller andre aktiviteter. På et tidspunkt i forløbet tager vi på konfirmandtur til København.
Man får nye venner
"Jeg synes, at det er fedt at være med i valgmenigheden, fordi man møder nogen nye mennesker, som man ikke kendte i forvejen – og fordi der ikke er alt for mange mennesker.Hvad skal vi lave?
Konfirmationsforberedelse er et tilbud til dig, så du kan få mere at vide om, hvad kristendom er. Du møder andre på din egen alder og får nye venner, fordi I kommer fra forskellige skoler.
Konfirmationsforberedelsen kommer ikke til at foregå på en støvet kirkebænk. Vi skal høre pop-/rockmusik, se film og tale om: tro – tvivl, liv- død, kærlighed – had, sorg – glæde. Om hvor dejligt og svært det er at være menneske.
Vi dykker ned i bibelfortællinger og kæder dem sammen med vores liv. Fortællingerne om Jesus kan virke så forudsigelige, men det er de kun, fordi vi har været kristne i 1000 år. Vi skal lave kors og arbejde med andre kristne symboler på forskellig vis. Vi kommer også til være i kirken og lære kirkerummet at kende. Hvorfor ser det ud som det gør og hvad kan det bruges til?
En del af det at lære kirken og kristendommen at kende er at synge salmer og bede Fadervor sammen, samt lære trosbekendelsen og kirkeåret at kende. Vi kommer også til at overnatte i kirken og lave en gudstjeneste sammen.
Et “ja” til Gud
Konfirmationsdagen er en stor og festlig dag. Det er den dag og det ritual, som markerer overgangen mellem barndom og ungdom. Når du bliver konfirmeret, tager du selv stilling til din dåb og bekræfter det “ja” til Gud, som blev givet for dig, da du blev døbt. På samme måde bekræfter Gud sit løfte til dig om at være med dig alle dage. Ordet konfirmation betyder bekræftelse. Du siger “ja” til den kristne tro og modtager velsignelse i kirken.
For at blive konfirmeret, skal du være døbt, have gennemgået konfirmationsforberedelse og deltaget i gudstjenester. Er du navngivet, kan du godt konfirmeres alligevel. Så bliver du døbt inden konfirmationen.
Konfirmandfællesskab
Det er vigtigt, at børnene ved, at kirken er et sted, de kan komme. Et sted, hvor de bliver mødt som ligeværdige og kan have det sjovt.
Derfor mødes de nuværende og kommende konfirmander (5. og 6. klasses børn fra menigheden) til klubaften i valgmenighedens mødesal hvert år i januar.
Tidligere konfirmander inviteres også ind i valgmenighedens lukkede Facebook-gruppe, hvor de kan vedligeholde kontakten til både hinanden, præsten og valgmenigheden.
Intentionen er både at holde kontakt med tidligere konfirmander samt at styrke fællesskabet blandt de unge i menigheden. Fællesskabet giver de unge et sted at møde hinanden og holde kontakten med kirken, præsten og hinanden.
Lærer Bibelen at kende
Det er dejligt at gå til konfirmationsforberedelse et sted, hvor jeg kender præsten rigtig godt. Jeg kan rigtig godt lide, når vi læser i Bibelen, streger ting under og snakker om det, der står. Det er sjovt. Vi laver også kreative ting og er på ture.På snap med præsten
Jeg ved ikke, hvor mange konfirmander, der er på snapchat med sin præst, men det er Freja, og hun er vild med det.Arrangementer for kommende konfirmander
I foråret inviteres kommende konfirmander til Pizza og præst, hvor børn og forældre kan høre mere om, hvordan det er at blive konfirmeret i Ryslinge Valgmenighed.
Der er typisk endelig konfirmandindskrivning i august. Vi starter infomødet med en gudstjeneste, hvorefter vi samles i mødesalen til frokost og taler om forberedelsen. Forældre og søskende er velkomne.
I efteråret inviterer vi næste års kommende konfirmander ud at bowle eller lignende, så de kan lære hinanden lidt at kende, inden konfirmationsforberedelsen går i gang.