Hvornår:
10. december 2024 kl. 11:00 – 13:00
2024-12-10T11:00:00+01:00
2024-12-10T13:00:00+01:00
Hvor:
Mødesalen
Aaskovvej 4
5856 Ryslinge
Danmark
Pris:
Gratis
Kontakt:
Malene Aastrup
2830 5332

Bøger udvider vores horisont. Vi får fortællinger, som vi kan spejle os i. Vi får mulighed for at forstå, hvorfor andre er helt anderledes eller for at se, at andre føler og oplever noget, der ligner det liv, vi selv lever og troede, vi var de eneste, der kæmpede med. I bogklubben læser og diskuterer vi god litteratur – nyt som ældre – og går på opdagelse i bøgernes budskaber sammen.

Bogklubben ledes af valgmenighedspræst Malene Rask Aastrup.

Vi læser:

Tirsdag 8. oktober kl. 11-13: Helle Helle: Hafni fortæller

Fra en rasteplads ringer Hafni til romanens fortæller for at dele sit store personlige valg. Hun skal skilles. Hafni fortæller endvidere, at hun skal fejre sit ægteskabs endeligt med det, hun kalder for en smørrebrødsrejse, der tager hende fra Roskilde til Ringsted, Korsør, Nyborg, Svendborg, Faaborg, samt Bøjden-Fynshav og Gråsten, hvor det sønderjyske kaffebord venter som rejsens finale. Rejsen var planlagtt til at tage 8 dage, men ender med at vare en måned. Nu ringer Hafni for at fortælle, hvad der gik galt. Hun vil ikke være sig selv længere. Men hvordan bliver hun en anden?

Bogen handler om en kvindes meget lange telefonsamtale. Hvad er det telefonsamtaler kan og ikke kan? Husker du din bedste eller værste telefonsamtale? Telefonsamtaler bliver udgangspunktet for dagens samtalesalon.

Tirsdag 12. november kl. 11-13: Karen Marie Guldager: Birgithe med th

Birgithe bærer ikke over, hun bærer nag. Hun er folkeskolelærer med en forkærlighed for Tove Ditlevsen og en stærk afsmag for samfundsmaskinens amokløb. Hun er mor til tre, en uhyggelig dårlig bilist, temperamentsfuld (læs: rasende!) og har en følelse af, at det altid har været hende, som har skullet holde sammen på familien – og det er det nok også. Nu da hendes mor er død, er det derfor Birgithe, og ikke hendes psykisk skrøbelige søster, der skal tømme huset. Hun har tænkt sig at slæbe alt ud i haven, bygge et kæmpe bål og brænde det hele af, men da hun først er alene i det store, tomme hus, melder sorgen over alt det tabte sig med fuld styrke. Og så banker fortiden pludselig på.

Tirsdag 10. december kl. 11-13: Dy Plambech: Mikael

Becky er journalist og tager til Afghanistan for at skrive om hverdagen ved fronten. Hun møder oversergenten Mikael, og en intens kærlighed blusser op mellem dem. De er konstant i livsfare, og de ved, at fjenden iagttager dem. Livsfaren er æltet sammen med støvet, længslen, kagerne, de absurde sanitetsforhold, usårlighedsfølelsen, lysten til at dræbe og elske. Deres nære ven og kollega Jan får sprængt sine ben væk og bliver fløjet hjem. Mikael er en bevægende og stærk roman om, hvad krig gør ved soldater, og hvilket kærlighedsforhold der kan udvikle sig i skyggerne efter en krig.

Det laver vi i bogklubben

Efter et kort resume, deler vi alle hver især vores læseoplevelse med hinanden. Der er ikke nogen facit. Fokus er: Hvad gjorde indtryk på dig? Hvad tror du forfatteren vil sige med sin bog? Hvad undrer du dig over? Hvad mindede dig om noget i dit eget liv? Og hvad vil du tage med dig videre?

Alle bogelskere kan være med – også uden at have læst hele bogen.